Alla dessa underbara tv-serier -- och inte så underbara

Castle, Moonlight, Dexter, Bones, Glee, Spartacus: Blood and sand

Det känns helt underbart att man har insett att även tv kan vara bra och påkostad. Just nu sänds massor av bra tv serier som har fattat att det är värt det.. Lite synd är det bara att vissa serier bara varar några avsnitt eller bara en enda säsong. Några serier som jag har älskat, men som bara har klarat sig runt en säsong är Moonlight, Pushing Daisies, The Ex list, Freaks and geeks, Miss Match m.fl.

Speciellt Moonlight, som var en helt underbar version av vampyrmyten, med en otroligt het Alex O'Loughlin i huvudrollen som vampyrdetektiven Mick St.John. En serie som definitivt hade fått stanna kvar både för mig och för många andra vampyrälskare därute.
True Blood funkar, men jag stör mig verkligen både på Sookie och Bill (vad fan är det för namn på en vampyr då??)
Sedan kom Vampire diaries, som jag försökte följa, men efter ett par avsnitt kunde jag bara inte. Det var otroligt dåligt, usch!! Bort med det bara --

Men nog med vampyrer, det mest underbara är väl ändå detektivserierna, ja då menar jag Bones, CSI (bara originalet, Las Vegas), Castle, Criminal Minds och sedan kan vi väl räkna med Dexter här också. Underbart!!! Har nästan börjat fundera på att bli polis eller nåt, det verkar ju vara ett superkul jobb, men hade nog inte klarat av att gå in i byggnader och veta att en mördare kanske väntar på en, superläskigt!!!

Men de allra bästa av dessa är ju dem med bäst karaktärer -- alltså Bones, Castle och Dexter. Här handlar det inte bara om att fånga skurkar, det handlar ju om karaktärerna och deras relationer -- vilket är mycket mer spännande och roligare att se än bara samma sak om och om igen. Deras samspel, deras underbara kemi och konversationer -- kan det bli bättre?

Sedan finns det ju några underbara drama/komedi serier, typ som Glee, Accidentally on Purpose, Gossip Girl, Ugly Betty, Cougar Town, Spartacus m.fl. och detta är bara sådana som sänds just nu. Om jag skulle räkna upp alla jag har gillat skulle det ta ett tag.

När det gäller Spartacus är det en otroligt  löjlig serie - egentligen - men jag har blivit lite besatt av den. den är ändå underhållande och det är mitt enda krav när jag kollar på serier. Jag bryr mig inte om ifall den är korkad, ifall den underhåller mig och jag vill veta vad som komma skall - då får den mitt godkännande

RSS 2.0